Prezentare Zona  

pensiune buzauBâsca Rozilei este o localitate în județul Buzău, Muntenia, România, aflată în zona de munte, pe valea Buzăului, componentă a orașului Nehoiu.
În orașul Nehoiu se află biserica de lemn „Sfinții Împărați” (cu clopotnița) din satul Lunca Priporului, datând de la începutul secolului al XIX-lea, monument istoric de arhitectură de interes național.

Alte trei obiective din oraș sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Buzău ca monumente de interes local. Două sunt clasificate ca situri arheologice: situl de la Mlăjet, aflat în lunca Topilei, cuprinde o necropolă din Epoca Bronzului (mileniile al III-lea–al II-lea î.e.n.), o așezare și o necropolă din perioada Latène (secolele al IV-lea–I î.e.n.), o altă așezare cu necropolă din secolul I î.e.n., o așezare și o necropolă din epoca medievală timpurie (secolele al XI-lea–al XII-lea) și o așezare și o necropolă din secolele al XVI-lea–al XIX-lea; celălalt sit este o așezare medievală găsită la ieșirea din oraș spre Buzău și datând din Epoca Medievală (secolul al XVII-lea).

Al treilea monument de interes local este clasificat ca monument de arhitectură: este vorba despre biserica „Adormirea Maicii Domnului” (cu clopotnița), datând din secolul al XVIII-lea, din zona Valea Nehoiașului.

Barajul și lacul de acumulare Siriu se află pe teritoriul comunei, lângă localitatea Lunca Jariștei.

Lacul Vulturilor este un lac periglacial (a luat naștere prin acțiunea de nivație și gelivație, precum și prin deplasări masive de teren în condiții periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafață de 0,5 hectare, în apele căruia se găsesc păstrăvi. Un versant stâncos din apropiere este singurul loc din Munții Buzăului unde pot fi văzute capre negre. Colții Babei este o zonă din masivul Siriu cu aspect alpin, populată cu capre negre, aduse din Munții Retezatului.

Tabăra Harțagu este așezată în Munții Buzăului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul râului Buzău și al pârâului Harțagu. Tabăra se află în clădirea unde se afla "Cheia Buzăului", fosta vamă a Buzăului, la 100 km de orașul Buzău. Din Harțagu pleacă principalele trasee turistice către Munții Siriu, Vrancei, Penteleu și Podul Calului.

Băile Siriului a fost o stațiune folosită pentru un sezon scurt (1 iunie -1 octombrie), dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, ușor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale.

casa fetic

Facilitati:

 • Baie cu cada
 • Gradina/curte
 • Parcare
 • Terasa
 • Foisor in curte
 • Gratar/barbeque
 • TV in camera
 • Sala de mese
 • Bucatarie complet utilata
 • Leagan
 • Rau in apropiere

Vizitati-ne pe facebook

casa fetic

Vremea

pensiune barsca

Tur Virtual

Turul virtual va ofera posibilitatea de a
vizualiza in detaliu pensiunea noastra
oricunde v-ati afla.

cazare pensiune buzau

Obiective Turistice

O multime de atractii turistice va stau la dispozitie
in zona noastra precum: Barajul Siriu,
Lacul Vulturilor, Coltii Babei, etc.

cazare pensiune buzau

Contact

Pentru oferte de pret personalizate sau orice
alte informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.